Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen is een uitgestrekt laaggebergte in oostelijk België (Wallonië) op enkele uren rij-afstand van Nederland en Vlaanderen. De Ardense huizen zijn dikwijls gebouwd met natuursteen afkomstig van lokale steengroeven waardoor de dorpen zeer karakteristiek zijn. De Ardennen zijn dunbevolkt gebleven. Er wordt hoofdzakelijk Frans gesproken.

De heuvels zijn over het algemeen niet hoger dan vijfhonderd meter. Vele kleine rivieren ontspringen in het Ardens heuvelland, zoals de Amblève, de Ourthe en de Semois.

In de stille dichte bossen kan men dieren spotten. Hier leven onder andere wilde zwijnen, reeën, vele soorten (roof)vogels, vossen, hamsters.  In de regio kan men kiezen voor vele activiteiten zoals mountainbiken, fietsen, kanoën, paardrijden, zwemmen, (forel)vissen, jagen, skiën, langlaufen, abseilen, parasailen, zelfs survival, maar er worden ook schildercursussen georganiseerd. Hier is het gewoon leuk voor kinderen en volwassen.

Ieder jaargetijde heeft haar eigen charme, bijvoorbeeld in het voorjaar het frisse ontluikende groen, kanoën in wild stromende rivieren, ‘s zomers de vele buitensport mogelijkheden,  de gevarieerde herfstkleuren, paddenstoelen, geuren van verrotting. En als het even kan in de winter skiën, sleeën en langlaufen, of wandelen door de besneeuwde bossen. 

De typische Ardense stadjes – La Roche-en-Ardenne, Bastogne, Durbuy – hebben een gevarieerd aanbod van gezellige winkel(tje)s en restaurants. La Roche-en Ardenne en Bastogne hebben een oorlogsmuseum. Beide plaatsen hadden in de Tweede Wereldoorlog veel schade geleden. De streek is bekend omdat er heerlijk kan worden gegeten. Er zijn dan ook restaurants te vinden van eenvoudig tot hoog niveau. Regelmatig zijn ergens (brocante/antiek) markten. In Marcourt is gedurende de zomermaanden op woensdagmiddag een bijzondere markt met lokale producten, kaas, brood, taart, hammen, worsten, enz. Veel mensen uit de regio komen erop af om onder het genot van een drankje, hapje en life muziek elkaar te ontmoeten. Op enkele plekken. Zoals bij het dorp Hotton, zijn grotten te bezoeken.

www.vakantie-huis.com heeft in het karakteristieke (boeren)dorpje Cielle een  luxe, comfortabele vrijstaand vakantiehuis.

Rondom het huis kunnen schitterende wandeltochten gemaakt worden in de uitgestrekte omliggende bossen.

Het grote huis in Cielle is ingericht voor 10 volwassenen, met 5 slaapkamers, een grote woonkamer, een serre met een schitterend uitzicht, twee badkamers, een sauna en zwembad (mei tot en met september), fitness. De grote (omheinde) tuin biedt veel privacy en heeft verschillende terrassen. Er is een barbecue aanwezig. Natuurlijk is er een wifi aansluiting en digitale televisie. Dit is een ideaal familiehuis voor familiereünie, verjaardag, enz. Voor meer informatie zie op onze website www.vakantie-huis.com en druk onder de foto van het huis in Cielle op meer informatie.

In het gastenboek op www.vakantie-huis.com kunt u de reacties lezen van diegenen die al eens in een van het huis in Cielle is geweest.